Ανακοινώσεις

Σχετικά με την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου του ακ. Έτους 2023-2024

Σχετικά με την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου του ακ. Έτους 2023-2024 του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών


Ενημερώνονται οι αγαπητοί φοιτητές του Τμήματος για τα ακόλουθα:

 1. Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του ΠΑΔΑ (31/1/2024) σχετικά με την ολοκλήρωση του Χειμερινού Εξαμήνου του Ακαδημαϊκού Έτους 2023 – 2024 (*):
  • Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις 14/2/2024.
  • Το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2023 – 2024, τροποποιείται ως εξής:

– Λήξη εξεταστικής περιόδου χειμερινού εξαμήνου: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024
– Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024
– Λήξη εξετάσεων Α’ περιόδου εαρινού εξαμήνου: Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

 1. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκπαιδευτικής Διαδικασίας με μεθόδους εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΠΑΔΑ «Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος καθορίζονται τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δύνανται να διεξάγονται με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η οργάνωση μαθημάτων και λοιπών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αφορά σε μαθήματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που από τη φύση τους δύνανται να υποστηριχθούν με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δεν εμπεριέχουν πρακτική, εργαστηριακή ή κλινική εξάσκηση των φοιτητών, που για τη διεξαγωγή τους απαιτείται η συμμετοχή των φοιτητών με φυσική παρουσία».

 2. Σύμφωνα με το ν. 4957, άρθρο 65 παρ. 2, «οι εξετάσεις διενεργούνται μετά από την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου».

 3. Με βάση τα ανωτέρω θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος σχετικά με:

  * Την τροποποίηση του προγράμματος εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου στα ανωτέρω χρονικά πλαίσια.
  * Τα μαθήματα και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δύνανται να διεξάγονται με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  * Τη διαδικασία πραγματοποίησης της εξ αποστάσεως εξέτασης, στα μαθήματα που αυτές θα καταστούν δυνατές.(*) https://www.uniwa.gr/announcements/apofasi-sygklitoy-panepistimioy-dytikis-attikis-ektakti-synedriasi-4-31-01-2024-schetika-me-tin-oloklirosi-toy-cheimerinoy-examinoy-toy-akadimaikoy-etoys-2023-2024/